Tartalomjegyzék
Az almás céklasaláta joghurt és akár majonéz segítségével ízesítve egy nagyon ízletes céklasaláta, mely igazán könnyedén el is készíthető. A cékla egyébként is egy nagyon egészséges zöldség, melynek számos jótékony hatása ismert. Rendszeres fogyasztásával sokféle betegség kialakulása megelőzhető, ezért is ajánlott mindennapi fogyasztása. Nagy előnye, hogy szinte egész évben megtalálható a piacok és üzletek polcain, nem kell figyelni, hogy mikor is van cékla szezon. Nyersen a gyomrot megterhelheti, mivel a megemésztése okozhat problémát az arra érzékenyeknél. Főtt, vagy sült állapotban azonban könnyebben emészthető.
Almás céklasaláta joghurt ízesítésével
Hozzávalók:
- 1 db közepes cékla
- 1 db közepes alma
- 2 dl joghurt
- 1 citromból nyert citrom leve
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Almás céklasaláta joghurtosan – elkészítése
- A céklát és az almát meghámozzuk, és lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn.
- Hozzáfacsarjuk egy citrom levét, és összekeverjük a joghurttal.
- Őrölt köménnyel fűszerezzük.
Ennél a receptnél a cékla nyersen kerül a salátához, de meg is lehet főzni, vagy sütni. Sőt tovább gazdagítható körte, dió, vagy egyéb más pirított magvakkal. Itt is csak az ízvilágunk és a kamrában fellelhető alapanyagok szabhatnak a fantáziánknak határt.
Érdemes figyelni rá, hogy a cékla nyersen és főve is erősen színez, ajánlott kesztyűt használni a feldolgozásához. A húsvéti tojások festésénél is nagy hasznát vehetjük, akárcsak a hagyma leve, a cékláé is alkalmas a tojások megszínezésére.
Klasszikus ecetes és almás majonézes cékla saláta ha már itt a cékla szezon .-)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Cékla
Vissza a kategória cikkeihez