Bio céklalé

Mitől bio a bio céklalé? Ahhoz, hogy azt mondhassuk egy termékről, élelmiszerről, hogy az bio, az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

  • olyan területekről kell, hogy származzon, amik megfelelő távolságban vannak minden hagyományosan művelt mezőgazdasági területtől, ipari telepektől és közlekedési úttól
  • tilos a vegyszeres kezelésük

A valódi biotermék ellenőrzött körülmények között termelt, mely semmilyen műtrágyát, szintetikus, vagy mérgező anyagot nem tartalmazhat. Fontos, hogy a kórokozókkal szemben olyan természetes eredetű az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szereket használnak, melyek nem szívódnak fel növényekben, vízzel könnyen lemoshatók. Az ilyen módon előállított termékek (az alacsonyabb hozam miatt) mennyiségben elmaradnak vegyszerekkel kezelt társaiktól, és magasabb költségekkel állíthatók elő. Ezért a hiteles biotermék mindig drágább, de magasabb minőséget is képvisel.

Biotermék az a növényi vagy állati eredetű élelmiszer, amelyet az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő. Ez azért is fontos, mert sokan azt gondolják, hogy az üzletek polcain található bio-, és nem bio termékek között csak a csomagolás a különbség és az ár. De valójában utólagos vizsgálatokkal nem lehet semmit biotermékké minősíteni, hiszen ezek a termékek egy folyamat és szigorú szabályozás eredményei.

Bio céklalé recept

A bio céklalé bio cékla felhasználásával készül, mely nem érintkezhetett vegyszer maradványokkal és a kártevők elleni védekezés sem vegyi permetezés útján történt. Bio piacokon van lehetőség a vásárlásukra.

Hozzávalók:

Bio céklalevek készítése:

 Az ökogazdaságból beszerzett nyers céklát alaposan meg kell mosni, meghámozni majd összedarabolni.

  1. A cékla darabokat gyümölcsprésbe, gyümölcscentrifugába, vagy turmixgépbe kell tenni. 
  2. A gyümölcs centrifugák a rostokat kiszűrik, a turmix jellegű gépekből kinyert lé a rostokat is tartalmazza.
  3. Akár már így is fogyasztható, de kevés bio mézzel, frissen facsart kezeletlen citrom levével tovább ízesíthető.

A bio céklalé készen is elérhető, ha nincs időnk elkészíteni, akkor is könnyedén beszerezhetjük.

11 ELKÉPESZTŐ Előny, Amiért Érdemes Cékla Levet Fogyasztani:

https://www.biosziget.hu/dr-steinberger-5-napos-fitness-program-1950

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom