A céklasaláta hagymával is egy rendkívül egészséges étel, melyet érdemes beiktatni a mindennapi étkezések közé. Ez a rendkívül ízletes saláta pedig tisztítja a vastagbelet és a májat is.

A céklát nyersen, vagy főve, illetve sütve is fel lehet használni a salátákhoz. Nyersen jobban megdolgoztatja a gyomrot, ugyanis a rost tartalmát nehezebb megemészteni így. Akik gyomor problémákkal küzdenek inkább főtt, vagy sült céklát fogyasszanak. A cékla önmagában is kiváló táplálék, de alma, körte, dió, vagy egyéb magvak hozzáadásával egészen különleges ízhatású tápláló, salátákat alkothatunk belőle. Készülhet ecetesen, joghurtosan, krémsajtosan, vagy akár majonézesen is. Igazán csak a fantáziánk szabhat határt.

Céklasaláta hagymával recept

Hozzávalók:

Céklasaláta hagymával készítve:

  1. Meg kell hámozni a céklákat, majd egy csipet sóval feltenni főzni, ügyelve rá, hogy ne főjön szét.
  2. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel kis szeletekre, vagy akár kockákra tetszés szerint és tegyük egy tálba.
  3. Ezután vágjuk fel a hagymát, és keverjük össze a céklával.
  4. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és almaecetet, majd sózzuk meg ízlés szerint.
  5. Hagyjuk állni legalább egy órát.
  6. Édesíthetjük egy kis cukor, vagy méz hozzáadásával, és ízlés szerint kicsi köménymagot is szórhatunk rá.

Ha szeretnénk többet tenni az egészségünkért, érdemes a mindennapi fogyasztása. A cékla jótékony hatása a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhetően nagyon hasznos a szervezet számára, ezen kívül igen tápláló és egészséges. Ráadásul szinte egész évben elérhető zöldségféle, igazán érdemes a jótékony hatásait kihasználni. Számos módon felhasználható és a sokféle fűszerezésének köszönhetően a jellegzetes, karakteres íze is elvehető.

http://chiliesvanilia.hu/2016/09/13/zoldfuszeres-dios-ceklasalata/

Vissza a kategória cikkeihez