Tartalomjegyzék
A céklasaláta hagymával is egy rendkívül egészséges étel, melyet érdemes beiktatni a mindennapi étkezések közé. Ez a rendkívül ízletes saláta pedig tisztítja a vastagbelet és a májat is.
A céklát nyersen, vagy főve, illetve sütve is fel lehet használni a salátákhoz. Nyersen jobban megdolgoztatja a gyomrot, ugyanis a rost tartalmát nehezebb megemészteni így. Akik gyomor problémákkal küzdenek inkább főtt, vagy sült céklát fogyasszanak. A cékla önmagában is kiváló táplálék, de alma, körte, dió, vagy egyéb magvak hozzáadásával egészen különleges ízhatású tápláló, salátákat alkothatunk belőle. Készülhet ecetesen, joghurtosan, krémsajtosan, vagy akár majonézesen is. Igazán csak a fantáziánk szabhat határt.
Céklasaláta hagymával recept
Hozzávalók:
- 2-3 gumó cékla
- 2 fej vörös– vagy lilahagyma
- extra szűz olívaolaj
- almaecet ízlés szerint
- ízlés szerint só
Céklasaláta hagymával készítve:
- Meg kell hámozni a céklákat, majd egy csipet sóval feltenni főzni, ügyelve rá, hogy ne főjön szét.
- Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel kis szeletekre, vagy akár kockákra tetszés szerint és tegyük egy tálba.
- Ezután vágjuk fel a hagymát, és keverjük össze a céklával.
- Adjunk hozzá egy kis olívaolajat és almaecetet, majd sózzuk meg ízlés szerint.
- Hagyjuk állni legalább egy órát.
- Édesíthetjük egy kis cukor, vagy méz hozzáadásával, és ízlés szerint kicsi köménymagot is szórhatunk rá.
Ha szeretnénk többet tenni az egészségünkért, érdemes a mindennapi fogyasztása. A cékla jótékony hatása a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhetően nagyon hasznos a szervezet számára, ezen kívül igen tápláló és egészséges. Ráadásul szinte egész évben elérhető zöldségféle, igazán érdemes a jótékony hatásait kihasználni. Számos módon felhasználható és a sokféle fűszerezésének köszönhetően a jellegzetes, karakteres íze is elvehető.
http://chiliesvanilia.hu/2016/09/13/zoldfuszeres-dios-ceklasalata/
Vissza a kategória cikkeihez